Djerba 2014

Den ultrakorte sæson på Djerba er nu overstået for mit og Bravo Tours vedkommende! – Jeg er tilbage i Sousse i en uge mere inden jeg drager hjem mod Danmark igen for én enkelt uge!

Det har været en spændende (dog kort) sæson med en masse udfordringer og glade gæster. Mine 3 guider og jeg har nydt tiden på Djerba meget, men er også klar til vores nye udfordringer – Teamet bliver splittet op – Én tager til Santorini, to tager til Sousse for at være rejseleder og børneguide. Jeg tager som beskrevet tidligere med tilbage til Sousse i én måned mere, hvorefter jeg tager videre til Azorerne som rejseleder.

For at fortælle lidt mere omkring Djerba og seværdighederne dér, så kan vi starte ved at Djerba er en Ø beliggende i det sydlige Tunesien.
På Ø’en bor der ca. 150.000 mennesker som har deres dagligdag dernede. Primært lever de af turisterne men også alle deres oliventræer osv. Der findes omkring 150 hoteller på Djerba også, hvoraf der er flest turister om sommeren dernede. Bravo Tours er det eneste danske selskab der rejser til Djerba om i løbet af året.
Djerba er en skøn Ø, hvor alt foregår i et meget afslappet tempo. Mange tager til netop Djerba pga. det milde klima og de lækre sandstrande. – Men man kan også sagtens tage til Djerba for oplevelsernes skyld. På selve Djerba, er der desværre ikke så meget i turistområdet at kigge på. Men hvis man f.eks. tager med på en Ø-rundtur (Djerbas Skatte), så kommer man ud og ser hvad der er på ø’en. Man kommer blandt andet forbi ø’ens højeste punkt, hvor Guellala museet er beliggende. Man kommer også forbi stederne hvor de arbejder med keramik, noget Djerba er kendt for! Samt man skal se jødernes synagoge. Sidst men ikke mindst kommer man også forbi Djerbas hovedby, nemlig Houmt Souk hvor 60.000 mennesker bor til daglig. – Herinde kan man gøre et godt køb med byens lokale handlende.

Hvis jeg skulle vælge én tur på programmet som Bravo Tours i hvert fald har på, så synes jeg bestemt man skal begive sig ud på den to-dages ørkensafari. Det er en tur hvor man får oplevet en masse ting og får set hvordan Tunesien og Djerba er helt lokalt. På denne vidunderlige tur skal man f.eks. se Mareth museet, som er fra anden verdenskrig. Man besøger en familie der bor i trogledytter, altså huler, fordi det er så varmt ude i stenørkenen ved Matmata. Hvis man er til Star Wars, så tager man forbi Sidi Driss, hvor noget af The Phantom Menace er optaget. Her spiser man en lækker frokost inden man kører mod Douz og Sahara ørkenen.
I Douz får man muligheden for at hoppe op på en kamel og tage en kameltur ud i ørkenen, hvor man kan mærke den ubeskriveligt fine sand samt en vidunderlig solnedgang.

På dag nummer to drager man ud til Chott El Jerid for at se solopgangen på den udtørrede saltsø. Igen, hvis der ingen skyer er, et fantastisk syn! Man drager herefter videre til Tozeur, hvor man besøger Eden Palm oasen hvor man får et indblik i palmerne og deres historie. Man slutter Eden Palm af med en omgang smagsprøver af fx. dadelnutella (Det SMAGER for vildt godt!!).
Herefter kører man så småt tilbage mod Djerba med et par stop undervejs hvor man ender i Gabes – En større tunesisk by uden den store form for turisme!

Djerba er en dejlig lille ø, som kan tilfredsstille de fleste folk med forskellige muligheder, både til personen der gerne vil slappe af og nyde solen men også til den aktive, hvor Djerba kan tilbyde cykelture, quadture, hesteridning og kite-surfing!

Skriv et svar