Interview med Brianfromdenmark

Der er gået længe siden jeg lavede mine to tidligere interviews ud med youtubere, hvor jeg interviewede Mr.Fousing og NarTiiNDK.

Interviewet her med Brianfromdenmark (Kanallink) har været meget længe undervejs. Brian har i skrivende stund 78.840 subscribers og mere end 11 millioner views i alt. Brian er også en af de større danske streamere i Danmark (Kanallink) hvor han har 41.067 følgere.

For at starte et sted, så er Brian 34 år gammel og bor i Midt- og Vestjylland. Hvis man spørger ham selv om hvem han er, så svarer han prompte at det er et meget stort spørgsmål. Han forklarer at han ikke er en nørd, da han bestemt ikke er teknisk computer mæssigt, men derimod bare en computerspiller, familiefar og faktisk en ganske privat person. Det virker måske modstridende i forhold til han er meget aktiv og ikke mindst åben på de sociale medier og Youtube. Grunden til Brianfromdenmark gerne vil være mere privat findes faktisk før han startede hans brianfromdenmark kanal. Før dette havde han en anden kanal, hvor han var en af Danmarks største Vloggere (Video blog), med omkring 200 views om dagen, hvilket var stort før 2010. Her var han meget aktiv og ikke mindst ærlig, hvilket desværre også betød at personer blev påtrængende og til sidst endda truede ham pga. holdninger i videoer. Hvis man kigger på brianfromdenmarks første videoer kan man faktisk se at han er lidt tilbageholdende og fx. ikke har et facecam på, men som tiden gik åbnede Brian mere op og der kom facecam osv. med også!
Men selvom man er et offentligt menneske, vil man gerne holde ting privat, fx med hans børn, som han har fortalt i flere videoer.  Derfor kan der også godt være situationer hvor folk prøver at joke med ham via fx. twitch, men hvor joken bliver for privat, da subscriberne tror de kender ham.

Brians nuværende hovedkanal har som sagt ca. 78000 subscribere i skrivende stund og blev startet som tidligere beskrevet i 2010. Siden dengang er tingene gået utrolig stærkt for dansk youtubes grand old man som flere nuværende youtubere vil sige. Brian har nemlig været med i mange år og har via dette også været med til at hjælpe nogle af de nuværende større kanaler med at blive endnu større på nogle vigtige tider, fx. kan vi tage Gexpgaming som et eksempel på dette. (Kanallink til Gex).
Det er gået så godt for Brian at han i dag faktisk kan kalde sig professionel youtuber og lever af det. Men ifølge hans egne oplysninger så er det bestemt ikke noget man bliver rig af på nogen måde, da han lever på et minimum, et beløb der svarer til mindre end en kontanthjælp! Pengene som tjenes på hans kanal er ikke via reklame indtægter, men derimod via sponsoraftaler med forskellige virksomheder. Jeg har personligt hørt at man kan tjene ca. 11.000 DKK pr. 1 million visninger på Youtube. Men selvom Brian modtager sponsorater er det stadig meget vigtigt at han ikke går på kompromis med hans kanal og troværdighed, dette betyder også at det der bliver sagt i videoerne er noget han mener.
Når man er professionel youtuber, så kræver det selvfølgelig også en utrolig masse tid og han fortæller mig at han bruger ca. 70 timer om ugen på Youtube. Hertil er det meget vigtigt at lægge mærke til at det der bliver brugt mindst tid på er at optage selve videoen. Brian fortæller mig at det der tager allermest tid er at interagere med seerene, sponsorer og kammerarter. Han bruger utrolig meget tid hver dag på at besvare og læse mails og kommentarer fra sine subscribers.
Nu når kanalen er blevet så stor som den er, så optager man ikke bare videoer som man gjorde i starten, der er meget mere tanke bag det hele hvor nye koncepter skal udtænkes og det hele skal være bedre og sjovere osv.

Udover Youtube, så er streamingtjensten Twitch også begyndt at blive en større og større spiller på markedet indenfor hele det her univers, og her har Brian også været med i lang tid og er derfor en af Danmarks større twitch-streamere. Det var faktisk en seer der spurgte ham om han ikke ville i gang med at streame, hvilket han gjorde. Hvor de i starten hyggede med nogle få seere, men som alt andet tog det også fart og der er mange der i dag ser med, hver gang Brian streamer.
Jeg spurgte Brian omkring hele det her med at man kan donere til ham når han streamer og det er faktisk noget han altid har været grundlæggende imod, da han ikke vil have andres penge og seererne skal ikke ødelægge deres økonomi for at hjælpe til. Men seerne har faktisk presset på for at få ham til at sætte det ind, da folk meget gerne vil donere for en rigtig god underholdning. Men han forklarer mig også at han grundlæggende er meget imod hele det her show med at man skal donere for at få fat i streameren, donation kampe osv. hvor hele ideen selvfølgelig er at man skal skaffe så mange penge som muligt. Dette kommer ikke på tale på hans kanal overhovedet.
Brian fortæller mig en rigtig fed historie hvor han har været til et lan, hvor en ung knægt kommer hen til ham og giver ham 100 DKK. Drengen fortæller at han ikke kan finde ud af donere dem via Twitch, men at Brian skulle have dem da han føler sig utrolig godt underholdt. Det er næsten for meget for Brian som fortæller drengen at han synes han skal beholde dem, det er simpelthen for meget. Men drengen er meget sikker og fortæller at hvis han ikke vil tage imod dem, så går han tilbage og finder ud af hvordan han kan donere dem via Twitch!

Jeg tog mig også en snak med Brian omkring den mere sjove og dejlige del af Youtube, nemlig omkring hvad han elsker ved at lave videoer på Youtube. Hertil svarer han meget kort og prompte at det er fordi han elsker at underholde andre mennesker! I samme ombæring kommer vi også videre til hvorfor han tror han har fået en så stor Youtube kanal og hvorfor folk ser hans videoer. Brian fortæller mig her at han i bund og grund tror på at han har været meget heldig at lave det rigtige på det rigtige tidspunkt og derved fået lavet en base som han har bygget på. Men når dette er sagt så har kanalen også ændret sig, hvilket man også kan se via hans abonnenter  som er blevet ældre og i dag er 42 % af seerene imellem 18 og 25.

Nu når vi også har fat i det her med subscribers osv, så hører jeg ham om hvilken youtuber han har set mest i tidens løb og hvilke kanaler han følger tæt. Han svarer mig at med tiden er det blevet noget nær umuligt at følge med i hvad de andre youtubere laver når han næsten ikke har tid til at se sit eget materiale igennem for fejl. Men han forklarer mig dog at en person han har fulgt meget igennem tiden er den kendte youtuber Tobygames (Kanallink). Brian fortæller mig at han synes Tobygames laver noget helt fantastisk og er mega sjov. Hvis man ser Brians første let’s play, kan man godt se inspirationen fra Tobygames da han godt lige pludselig kan bryde ud i sang eller andet!
Når vi også har fat i andre youtubere og videoer, så skulle jeg også have hørt ham omkring hvilken video han bedst kan lide af sine egne, hvorefter lidt tanker kommer frem til det må være en video hvor han har hans datter Marie med. Grunden til at det er hans yndlings video er i bund og grund fordi han havde en utrolig skøn stund med sin datter, hvor de også snakker omkring brugen af ordet fuck. I kan se den lige her.
Men hans eget yndlings projekt er af nyere art, nemlig hans og Mr. Fousings projekt “dengang”, hvor de første 4 afsnit er offentliggjorte på youtube på nuværende tidspunkt. Playlisten til “Dengang” kan findes lige her.

Til sidst skal vi da også lige forbi hvad fremtiden for Brianfromdenmarks kanal bringer. Fremtiden bringer på flere spændende og forhåbentlig meget sjove projekter hvor f.eks. Mr. Fousing er med. Men vi må vente i spænding på at se hvilke projekter disse er! Et andet projekt som kunne blive til virkelighed er at lave en slags sit-com med de forskellige karakterer han har fået bygget op med fx. prinsessen osv.

Som det allersidste skal Brianfromdenmark selvfølgelig også have lov at sige noget til læserne af dette interview. Hertil bliver det meget kort “Peace!

Jeg håber I kunne lide interviewet med Brianfromdenmark! Jeg har nydt at interviewe ham. Hvis I har nogle ønsker til andre youtubere der skal interviewes så smid en kommentar her på siden!

Jeg har selv personligt fået startet en youtube kanal ud, hvor der vil komme en masse gaming, adventure og travel. I kan se med her. I kan også læse mit indlæg omkring min youtubekanal her.

Og her til allersidst skal vi da også lige have hans computer setup:

Computer:
– Kabinet – Zalman Z11
– PSU – CoolerMaster 1000W Modulær
– Bundkort – MSI Z87-G45 Gaming
– RAM – G skill Ripjaws 16GB 4×4 2133MHz
– CPU Køler – Asetek 510CL Vandkøling
– CPU – Intel i7 4770k
– SSD – Samsung 840EVO 120GB
– HDD – HGST 1TB harddisk
– HDD2 – WD 500 GB
– HDD3 – WD 500 GB
– Grafikkort – MSI GTX 760 Gaming 2GB
– Drev -Samsung Super writemaster
– OS – Windows: Windows 7 home premium 64bit DK
– Ekstern HDD – WD 1 TB

Mus – Corsair M95, Madcatz M.M.O TE & Madcatz R.A.T

Tastatur – Corsair Vengeance K70 & Madcatz S.T.R.I.K.E TE

Headset – Madcatz F.R.E.Q TE & Logitech G930

Mikrofon – The T.Bone SC 440 USB

Popfilter – The T.Bone MS 180

Mikrofon stand – Millenium MS-2003

Webcam – Logitech C920 HD

Stol – Arozzi Monza Gaming Chair

Skriv et svar