Hardball i Danmark

Jeg har igennem flere år arbejdet hos Handelshuset Aulum, hvor jeg har arbejdet med en en del forskellige ting. Både indkøb, hjemmeside , butikssalg, e-mail, sociale medier osv. Jeg har igennem jobbet her haft mulighed for at snakke med en masse forskellige personer indenfor Hardball/Airsoft scenen i Danmark. Jeg har desuden været en smule aktiv i Søby Hardball, hvor jeg har spillet med et par kammerarter nogle gange, dog ikke vildt meget.
Udfra dette har jeg haft en masse tanker omkring Hardball i Danmark og det vil jeg prøve at forklare lidt om her i indlægget.

Airsoft/Hardball i Danmark er klart på fremmarch. Der sker mere og mere indenfor branchen i Danmark. Det er ved at være et par år siden jeg stoppede hos Handelshuset Aulum, men følger stadig meget med både hos dem og generelt med Hardball/Airsoft i Danmark. Der kommer hele tiden flere og flere baner, klubber og aktive på scenen. Butikkerne i Danmark bliver større, bedre og får flere spændende produkter. Alt det her er jo rigtig godt for selve branchen og scenen i Danmark. Men den står også overfor nogle problemer og udfordringer som der skal tænkes over efter min mening.

Jeg er af en klar overbevisning om at vi i Danmark burde prøve at få stablet et mere samlet Hardball Community op på benene, her mener jeg en form for landsdækkende forening så som Danmarks Cykel Union eller DBU, da dette vil gøre mange ting nemmere. Jeg har f.eks. lagt mærke til at der er meget kraftige meninger i sporten omkring ROF, M/S, HPA osv. – Man kunne måske komme nogle uoverenstemmelser og underlige regler til livs ved at man danner en sådan forening for hele dagen. – Man vil simpelthen i bund og grund kunne lave fælles regler for alle baner, klubber osv.!
Jeg mener også det kunne hjælpe i forhold til den usikkerhed der er, for det er den uanset hvad I siger. Der kommer noget lovgivning, det er bare et spørgsmål om tid. Og det kommer på baggrund af terror eller at en ung knægt står og sigter på en politibetjent og han føler sig truet og skyder, så står politikkerne altså i kø for at gøre det forbudt. Se hvor hurtigt det gik med luftgeværer over 4,5 mm, som der nu skal bruge våbentilladelse for at eje.
Hvis man danner en organisation, så bliver det svære da man har en masse muligheder for at lave regler omkring det mere seriøse i forhold til fx Politiet og måske endda i samarbejde med dem fremfor at de gør det uden ekspertise.

For at kigge lidt på fremtiden for Dansk Airsoft/Hardball så mener jeg bestemt der er et meget stort udviklings potentiale i det. Jeg vil helst ikke gå i dybden med visse muligheder, da jeg ser et potentiale i noget af det, som jeg vil arbejde videre med når jeg kommer hjem. Men jeg ser store muligheder i konkurrencer mellem hold på forskellige baner osv.

Jeg tror på at sporten kan blive udviklet til at blive mere professionel, selvfølgelig uden man glemmer bredden. Det betyder selvfølgelig at der er lidt mere professionelle hold, hvor der kan arrangeres større turneringer hvor de forskellige “elite” hold spiller mod hinanden over flere runder, udfra et regelsæt fastsat af foreningen/unionen. Det vil kræve at der er flere virksomheder, butikker, producenter osv der skal gå ind med penge til sporten, og så kan man have lidt større turneringer både landsdækkende, skandinaviske eller endda europæiske. For at ting som dette kan komme til at fungere, så skal der helt sikkert være flere mennesker der har lyst til at gøre noget for sportens skyld, og ikke egen skyld. Men jeg tror på at det kan udvikle sig, hvilket folk gerne vil have det, men det gætter jeg på I gerne vil!

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre jeres forskellige meninger omkring emnet, disse kan skrives i kommentarfeltet herunder indlægget eller på min facebook side

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *