Utopia guideskole

Af Utopia guideskole

Utopia Guidekole, har to skoler i Alanya, Tyrkiet samt en i Sunny Beach, Bulgarien. Utopia Guideskole uddanner primært charterguider samt skiguider. Skolens uddannelse har en varighed af 4 uger. Det er dog muligt at tilkøbe et ungdomsmodul af en uges varighed i Sunny Beach, hvis man ønsker at blive ungdomsguide.

Utopia Guideskole bestræber sig på de familiære, samt personlige værdier. Med det menes der bl.a. at skolen som et maks har 50 elever på hver skole. Grunden til dette er at der på denne måde kan fokuseres bedre på hver enkelt elev, og vejlede til at nå det ønskede job efter skolen. Ydermere tager skolen maks 50 elever pr skole for at tilpasse udbud og efterspørgsel på ledige jobs. Det vil sige at i stedet for at tage 100 elever hvor nogle vil stå tilbage uden job, har skolen via deres key partnere job muligheder til alle der består skolen. Skolen har en lang række key partnere der henter hovedparten af deres guider fra Utopia. Skolen inviterer rejseselskaber ned på skolerne som tilbyder en “gratis” jobsamtale allerede mens man går på skolen.

Udover at skolen yder jobgaranti, har skolen som den eneste i Skandinavien indført et koncept de kalder “karriere kick”. Karriere kick er en hjælp til selvhjælp. Du vil modtage undervisning i at optimere din egen kunnen inden for kunsten af at søge dit drømmejob. Du vil få råd og vejledning til at søge præcis det job du ønsker, samt kende det givne firmaers værdier. Skolen står også på sidelinjen efter skolen, og er klar med hjælp hvis det bliver nødvendigt.

Skolen går op i at undervisningen skal opleves. Her menes der at undervisningen ikke foregår på “skolebænken” hver evig eneste dag! Skolens undervisning er stillet an så du vil modtage teori omkring det givende emne, hvorefter at komme ud og opleve, se og føle på hvad det drejer sig om. Som et eksempel bliver der undervist i det at køre en transfer (en dag i lufthavnen hvor man som guide skal sende gæster med flyet hjem fra deres ferie, samt tage imod de nye gæster der ankommer). Ved denne undervisning oplever man teorien bag det at køre en transfer. Efter undervisningen kommer der en bus og henter eleverne, og instruktørerne vil køre en transfer for jer, så i kan opleve hvordan det kan gøres. Bussen kører til lufthavnen hvor Utopia har lavet aftale med lufthavnen om at få lov til at tage jer med rundt og fortælle/vise alt hvad der er at vide i en lufthavn samt henvise til den forrige lektion omkring teorien. På denne måde er alt undervisningen bygget op i de 4 uger.

Skolens uddannelse er i et prisleje hvor alle kan være med. Det skyldes at skolen har startet samarbejde med et agentbureau i både Tyrkiet og Bulgarien. Sammen er de en stor spiller på de givne destinationer, og kan derfor presse prisen på hotelophold i de fire uger, samt diverse samarbejdspartnere på destinationen helt i bund! Dette, sammen med at Tyrkiet og Bulgarien tilbyder den helt optimale “træningsbane” for en guideskole, hvor man kan komme ud og opleve undervisningen, er grunden til at skolen har beliggenhed på netop disse steder.

Instruktørerne på Utopia Guideskole har alle stor erfaring inden for rejsebranchen, og brænder for at “give faklen videre”, hvilket tydeligt kan mærkes. De, sammen med den store personlige udvikling, fællesskabet, alle de mange indtryk samt alle oplevelserne du får med dine klassekammerater, får det hele til at gå op i en større enhed og gør skolen til et minde for livet!

En kommentar fra en tidligere studerende på Utopia guideskole Fridrik Hafdisarson:

At gå på guideskole er noget helt unikt. Jeg skal da ærligt indrømme at fordommene om guideskolen, og dét at være rejseleder blev slået ned af virkeligheden. Jeg kom ned til en skole der var yderst professionel, og virkelig havde styr på det. Jeg havde instruktører der havde rejst verden rundt og kunne dele ud af deres erfaringer. Jeg skal da ærligt indrømme at stå foran mange mennesker og snakke og præsentere noget slet ikke var mig. På det punkt var jeg rigtig genert og havde sceneskræk. Jeg lærte både, at snakke med forskellige menneskegrupper, snakke foran rigtig mange mennesker, samt dét at være rejseleder. Tænk at man bare på fire uger lærer sig selv så meget bedre at kende, får nogle af de bedste venskaber i livet, da man virkelig kommer tæt på hinanden. Jeg kendte ikke én eneste person, før jeg kom derned. Guideskolen får de andre elever til at være ens søskende. Den fedeste og mest oplevelsesrige sommer har uden tvivl været tiden på Utopia. Ydermere har Utopia jobgaranti, hvilket betyder når skolen er færdig har man mulighed for at opleve verden og andre kulturer indefra, og ikke bare som turist. Jeg står op til en ny hver dag, hver eneste dag. Det er et eventyr, hvor ikke én dag er ens, og dagen ofte slutter med klapsalver! Jeg kan virkelig ikke andet end at anbefale folk at tage på Utopia guideskole, hvis man overvejer det bare det mindste.

 

Hvis I ønsker mere information omkring Utopia guideskole, så kig på deres hjemmeside her

This slideshow requires JavaScript.

1 thought on “Utopia guideskole

  1. Hej Kenneth
    Jeg ved godt, at det er lang tid siden, at du har været aktiv herinde, men jeg har lige et spørgsmål om guideskoler, jeg står nemlig i den situation at jeg overvejer at tage på guideskole, men ved ikke om jeg skal vælge Service og co,( som jeg kunne forså du har taget), eller Utopia guideskole.
    Du har skrevet om begge herinde kunne se, men hvilken anbefaler du?
    Vh. Marie-Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *