Hvorfor rejse selv?

Jeg vil i dette lille indlæg fortælle lidt omkring hvilke fordele og ulemper der er ved at tage på en ferie udenom et rejseselskab, hvor man selv skal planlægge alt hjemmefra, fremfor at der er styr på det hele via et rejseselskab. Der vil også komme et indlæg omkring hvorfor man skal rejse med et rejseselskab og når den bliver publiceret, så skal der også nok komme et link i dette indlæg.

Noget af det vigtigste når man vælger at rejse på egen hånd er at man har lyst til at planlægge og stå for det hele selv. Her skal man selv have styr på fly, hotel, billeje, oplevelser osv. Men mange der vælger at rejse selv, nyder også friheden til at planlægge lige netop den ferie de gerne vil have uden nogen form for begrænsninger, lige pånær budgettet.
Man har selvfølgelig også nogle rigtig gode fordele ved at planlægge det hele selv. Først og fremmest har man jo næsten uendelige muligheder for at vælge hoteller og alt efter rejsemålet, så er der også forskellige flytider osv. Man kan selvfølgelig også tage på ferie i det antal dage man har lyst til og skal derfor ikke tage afsted i måske bare én uge.

Når man begiver sig ud i at planlægge sin ferie selv, kan det måske være en rigtig god ide at tjekke de forskellige rejseselskabers hjemmesider ud, således man måske for nogle gode ideer til hvor ens ferie skal gå hen. Herefter skal man selvfølgelig finde en tid på året, hvor man har sin tid. Rejsen er selvfølgelig dyrest når der er skoleferier, men hvis man kan tage afsted udenfor skoleferierne, altså i lavsæsonen, så er priserne lavere og man kan komme afsted billigere.

Der er selvfølgelig flere muligheder for at finde flybilletter, hvor jeg vil anbefale Momondo.dk, som er en en søgemaskine for flybilletter. Man skriver bare ind hvornår man vil afsted og selvfølgelig hvorfra og hvortil. Når man så søger, kommer der en masse resultater frem på forskellige flyselskaber hvor man så kan vælge den hurtigste, billigste eller bedste hvor man så kan vælge den flybillet man helst vil benytte. SÅ kommer man videre og kan betale og booke billetten.

Når man har styr på sine flybilletter, så skal man jo selvfølgelig også finde et sted at bo. Der findes også mange forskellige hjemmesider der kan hjælpe med dette og de fleste hotelophold bliver bokket via sider som trivago, hotel.com osv. Trivago er en søgemaskine for hotelophold, hvor den søger efter den destination man gerne vil bo på. Så kommer den op med alle de hoteller der er med i deres system. Her kan man se forskellige informationer, billeder, priser, anmeldelser fra Tripadvior osv. Her kan man så også booke og bestille sit hotelophold.

Når man har styr på de her to ting, så er man også så småt klar til sin ferie, men det er jo selvfølgelig kun basic ting man har nu. Der er stadig en masse ting at tænke på.
Hvordan kommer man fra lufthavnen til hotellet. Skal man leje en bil eller tage en taxa? – Om man skal vælge en taxa eller leje en bil kommer an på om man vil ud og opleve ting via man selv kører derud eller om man bare gerne vil slappe af. Og sidst men ikke mindst, så skal man huske på hvor langt der er fra hotellet til lufthavnen om det kan betale sig at leje en bil.
Og hvad skal man opleve når man er afsted. Der findes heldigvis masser af muligheder på internettet til at finde disse ting når man søger på de forskellige rejsemål. Et rigtig godt råd er at tjekke Tripadvisor ud, hvor almindelige rejsende har givet kommentarer til forskellige oplevelser osv.

Når man rejser på denne måde, har man også et par udfordringer og ting man skal være opmærksomme på. Noget af det vigtigste er ens egne forsikringer dækker ens ferie. Her vil jeg anbefale at man tjekker selv og hvis man ikke er dækket at man så kontakter en rejseforsikring så som Gouda eller Europæiske.

Man skal også være opmærksom på at klagemulighederne er lidt sværere at få igennem når man booker sine flybilleter og især ens hotel via fx hotels.com eller andre. Når man skal ud og klage så skal man jo have fat direkte i hotellet, da de fleste søgemaskiner og bookingsider som Hotels.com og Booking.com fraskriver sig enhver ansvar. Og det kan være svært direkte med hotellet, hvor hvis man rejser med et rejseselskab og har købt en pakkerejse, så er ens klagemuligheder nemmere og større da rejseselskabet ofte står for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *