Velkommen til Cuba

Så har jeg endelig fået tid til at skrive lidt omkring Cuba. Jeg har været her i snart halvanden måned men har simpelthen ikke haft tiden til at kunne skrive et indlæg omkring stedet her og mine tanker omkring det, eftersom der har været tryk på med opstart, rundrejse, træthed, gæster, overraskelser og ikke mindst administrative udfordringer!

Opstarten har været virkelig skøn og fyldt med en masse meget oplevelsesrige steder og anderledes tankegang fra lokalbefolkningen end hvad vi er vant til både i forhold til hverdags levevis og ikke mindst også den politiske situation her i Cuba. Men det skal der nok komme mere om på et senere tidspunkt håber jeg.

Vores base her i Cuba bliver på Hicaros halvøen hvor det største turistområde i Cuba ligger, nemlig Varadero, hvor jeg er blevet indlogeret på et helt fint 3-sternet hotel kaldet Palma Real – dog lige på nær når der intet varmt vand er. Rejselederne boede også her i starten, men er flyttet ud i et casa paticular, hvor de bor hos vores agents guide, Janet. Der er masser af aktiviteter for alle (Salsa undervisning, 2-pools, flere restauranter osv.) samt jeg har ca. 200 meter ned til en helt vidunderlig strand med det lækreste sand og azurblåt hav.

Varadero området er et klassisk turistområde, eller så klassisk som det kan blive i embargoramte Cuba, hvor der er masser af hoteller, restauranter, folk der vil sælge en masse skrammel og lidt butikker med nogle få mærker vi kender hjemmefra såsom Adidas, Reebok og Puma. Men der hvor det bliver spændende er når man kigger på udvalget af biler, hvor man kan se utroligt mange amerikanske dollargrin, eller som flere kender dem som gamle amerikaner slæder, som kører rundt som taxaer hernede samt selvfølgelig det skønne vejr som Cuba kan mønstre på sine gode dage her i ”vinterhalvåret” med temperaturer på 27-29 grader i solen.

Lige for kort at nå at vende de oplevelser jeg har fået oplevet her i begyndelsen af sæsonen, så har vi som beskrevet været ude på en rundrejse hvor vi har set de vigtigste steder rundt i hele Cuba. Her kan der nævnes Cubas fascinerende hovedstad Havana med de flotte pladser og betagende gamle bydel med husene i forskellige farver samt alle de facinerende gamle Plazaer fra kolonitiden..

Jeg har også besøgt store dele af Cuba hvor især to steder springer mig i øjnene. Det første sted er det pittoresk smukke sted, nemlig Vinãlesdalen, som er så ufatteligt smukt og selvfølgelig har en plads på UNESCOs verdensarvsliste med sine ”flade” bjerge og grønne områder som printer sig ind i ens hukommelse. Her boede vi hos en familie i et lille ”Casa Paticulares” som er et lokalt hjem hvor familien udlejer værelser, så vi fik lige en nat i et af de smukkeste steder jeg nogensinde har set.

Det andet sted er helt klart byen Trinidad som viser sig fra sin allerbedste side med huse fra kolonitiden. Byen huser en helt formidabel bymidte med Plaza Major hvor der både ligger en gammel kirke, skøn park og flere spændende museer samt den meget kendte ”slave trappe” hvor der i dag hver aften er ”Casa de la Musica” hvor alverdens mennesker kommer for at høre dejlig musik og måske få sig en svingom.. Man kan selvfølgelig også få sig en havaneser cigar (Montecristo, Cohiba eller andet) og ikke mindst en Cubansk opfindelse, en Mojito! – Gerne med lidt ekstra rom.

Som I kan læse så opfører Cuba sig godt overfor mig, men vi bliver også nødt til at vende vejret som ikke har været det allerbedste overhovedet. Vi har haft en del dage i Varadero med regn, overskyet og blæst. Men det skal ikke ødelægge noget, da vi jo stadig har over 25 grader hver eneste dag.. Et regnskyl kan være dejligt i den varme vi har engang imellem.

(Billeder er ikke  så nemt her i Cuba, da internettet ikke er udpræget godt! – Det kommer senere)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *