Guidekarrieren er slut..

Endelig, endelig, endelig er jeg tilbage på bloggen. I dag er min guidekarriere endegyldigt ovre. Jeg har været en tur inde hos Bravo Tours for at aflevere det sidste regnskab samt aflevere min uniform og sidst men ikke mindst for at få min anbefaling fra Bravo Tours.

Men jeg har ellers lidt at fortælle denne gang. Jeg kan sige at d. 30/3 stoppede min 3 år lange guidekarriere. Det har været 3 utroligt fede år, hvor jeg har haft muligheden for at bo, leve og arbejde i 5 forskellige lande, 3 kontinenter og totalt 8 forskellige steder. Det har været en meget stor oplevelse at få lov at arbejde med mennesker hver eneste dag i 3 år. Det har givet en masse erfaring, en masse oplevelser, en masse nye venskaber og ikke mindst et klogere og bedre menneske.

Min guidekarriere har givet mig mulighed for at bo i en masse forskellige lande og levet her ligesom en lokal (Tæt på i hvert fald), dette har givet en enorm erfaring til fremtiden. Se hvilke udfordringer de lokale sidder med i forhold til hvilke problemer vi har herhjemme i Danmark. I de nordafrikanske lande og Cuba kæmper man for at overleve og gør hvad man kan for at få tingene til at hænge sammen. Det kan betyde at man bliver nødt til at flytte flere hundrede kilometer væk fra familien for at tjene penge og måske komme hjem én eller to gange om året, hvis året er gået godt. Det er udfordringerne som jeg har oplevet i udlandet. Hvilke udfordringer snakker vi så om i Danmark? Vi snakker om vi skal fjerne SU’en for unge mennesker i uddannelse. Altså om de skal have penge for at gå i skole..
Jeg synes noget af det mest fascinerende ved at have været ude og se verden er hvilke forskelle der findes rundt omkring i verden og hvilket syn man har på fremtiden og ikke mindst fortiden!

Hvad skal jeg så nu? – Planen er klar.. Jeg skal først og fremmest studere hvor jeg har været så heldig at blive optaget på Jura studiet i Aarhus på deltid. Det betyder at min Jurauddannelse tager 2 år længere end en fuldtidsstuderende og det betyder at undervisningen kun er 1 gang om ugen. Grunden til jeg skal studere Jura på deltid, vil komme i et senere indlæg når vi kommer længere hen på året. Der står nogle meget spændende planer klar for fremtiden. Noget jeg glæder mig utroligt meget til!

Hvis nogle kommende guider læser dette indlæg, så vil jeg bare sige. Glæd jer til guidelivet og jeres job som guide. Det er meget givende og viser at man kan meget mere end hvad man tror! I er meget velkomne til at skrive hvis I har spørgsmål til mig angående noget!

 

En tanke om “Guidekarrieren er slut..

  1. Hvor spændende! Jeg vil bare sige held og lykke og tusind tak for din blog og de spørgsmål du har været så god til at svare på, det har virkelig været en stor hjælp i min søgning efter information omkring det at være rejseguide fra Danmark.
    Jeg har været så heldig at få lov at komme ud som rejseleder med Apollo til Montenegro her denne sommer og syntes allerede det er virkelig spændende og udfordrende (på den gode måde altså ;-))
    Held og lykke med det hele fremover. Jeg ser frem til at se hvad du så skal lave ved siden af jurastudierne! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *